Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Timisoara primeste o donatie de 18.000 de lei pentru achizitionarea de echipamente si materiale necesare luptei impotriva COVID-19

By Televiziunea-Medicala.ro

De aproape 2 ani ducem o lupta continua impotriva unui inamic care ne-a schimbat tuturor vietile. O lupta in care am intrat constienti fiind ca, fara ajutorul comunitatii locale, cu greu vom face fata. Ni s-au alaturat in aceasta batalie si Continental Anvelope Timisoara si Continental Romania, care, in Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Timisoara, ne sprijina cu noi ‘arme’ sa putem continua sa salvam oameni ce au fost greu incercati de acest virus.

 “Toate eforturile pe care le-am depus in decursul ultimilor 2 ani au fost in folosul comunitatii, al pacientilor. Nu dorim sa facem rabat la dotari sau lucrari pentru a putea asigura o calitate optima a ingrijirilor pe care le acordam tuturor. Mai mult, am dorit mereu sa ne asiguram ca absolut toti pacientii care ni se adreseaza pot beneficia de ingrijiri, indiferent de patologia cu care se prezinta. Aceste donatii ne-au ajutat tocmai in acest scop – sa imbunatatim capacitatea de triaj, sa imbunatatim conditiile oferite atat din punct de vedere medical cat si al cazarii. O suma ce poate parea mica, daca este investita cu planificare atenta, poate face o diferenta mare”, spune Asist. Univ. dr. Raul Patrascu, Managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

“Banii donati de cele doua companii timisorene au fost folositi pentru achizitionarea de materiale si echipamente necesare pentru imbunatatirea capacitatii de reactie a spitalului la numarul mare de pacienti ce se prezinta cu infectii cu SARS-CoV2. Au fost cumparate echipamente destinate triajului pacientilor cu COVID-19 ajunsi la UPU in Spitalul Judetean Timisoara, s-a achizitionat un container, ce urmeaza a fi amplasat in zona de triaj a bolnavilor, dar s-a realizat si extinderea retelei de oxigen medicinal din cladirea spitalului catre cele doua containere existente in prezent si folosite ca sala de asteptare. Majoritatea pacientilor care ajung in Unitatea de Primiri Urgente a spitalului nostru vin cu forme moderate sau severe de COVID-19 si necesita ventilatie asistata. Prin extinderea retelei, practic, putem sa le asiguram fluxul suplimentar de oxigen de care au nevoie. Mai mult, pentru protejarea pacientilor aflati in procedura de triaj in UPU, am achizitionat o perdea electrica cu aer cald monofazat”, spune dr. Mihai Grecu – sef Unitatea de Primiri Urgente, Spitalul Judetean Timisoara.

Donatia vine de la doua companii cu mii de angajati, care au avut la randul lor de suferit din pricina pandemiei de coronavirus.

“Traim vremuri dificile, iar lupta impotriva pandemiei de coronavirus ne-a facut sa realizam inca o data ca avem nevoie de solidaritate. Cu personalul medical, care zilnic trebuie sa-si testeze limitele. Cu bolnavii, pentru care virusul reprezinta o amenintare la adresa vietii. Cu intreaga comunitate locala, pentru care restrictiile ajung sa fie o povara din punct de vedere economic.

In cei 150 de ani de existenta, Compania Continental a fost parte din viata comunitatilor in care a crescut si cu ajutorul carora s-a dezvoltat. La randul nostru, suntem parte din comunitatea Timisoarei si ne implicam de fiecare data cand orasul are nevoie de noi, pentru ca stim ca doar impreuna vom invinge aceasta pandemie”, spune Matthieu Turlure, Director General Continental Anvelope Timisoara.

 “Pandemia ne-a obligat sa ne reinventam. Astfel ca, pe langa masurile luate pentru a asigura sanatatea angajatilor nostri, trebuie sa fim responsabili si sa contribuim la sustinerea sistemului de sanatate din comunitatile in care traim. Continental s-a implicat si in acest an in sprijinul luptei impotriva coronavirusului in toate orasele in care compania isi desfasoara activitatea. Astfel, reusim sa fim langa cei care sunt in linia intai si sa oferim o sansa in plus de a castiga acest razboi cu timpul. Gasirea de solutii intr-o perioada din ce in ce mai provocatoare a fost, si inca mai este, un aspect care ne obliga sa ne autodepasim”, spune Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Timisoara primeste o donatie de 18.000 de lei pentru achizitionarea de echipamente si materiale necesare luptei impotriva COVID-19.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema