Un pacient cu plămânii 70% afectați de coronavirus, salvat de medicii de la Timisoara (VIDEO)

By Televiziunea-Medicala.ro

Stefan Csondas are 53 de ani si este din Satu Mare sufera de obezitate si a fost depistat cu SARSCOV2. Statea de sanatate se agrava de la o zi la alta așa ca a decis sa meargă la spital. A fost internat pe ATI la spitalul din Satu Mare, iar apoi transferat la Timisoara. Virusul i-a afectat plamanii in proportie de 70- la suta, iar recuperarea a fost extrem de grea. Cu toate acestea s-a incapatanat sa trăiască…

“Am fost si in situatii critice cand nu ma puteam ridica de pe pat, chiar am fost si pe scutece, era greu, foarte greu, am foarte multe kilograme si asta mi-a daunat la starea mea si va dati seama cand am auzit ca s-au distrus 70% din plamani, cand auzi ca vrea sa te intubeze pe ATI, eu am avut cosmaruri cu chestia asta”, a spus Stefan Csondas, pacient.

Ajuns la Timisoara fără pic de speranța, a întâlnit-o pe doamna doctor Adelina Mihaiescu care l-a întrebat tranșant dacă vrea sau nu sa trăiască, pentru ca aceasta știa ca drumul spre binefacere este unul anevoios.

“Primul moment de intalnire cu dansul a fost absolut emotionant pentru ca i-am spus: “Domnul Stefan, eu vreau sa va fac bine, aveti incredere in mine ca fac tot ce pot?” Si dansul a spus: “Am doamna doctor, fac tot ce spuneti dumneavostra.” si atunci am stiut ca am castigat 90 la suta din batalie, pentru ca intr-adevar medicamentele sunt importante si tratamentele adjuvante sunt foarte importante, dar cel mai important este psihicul si dorinta pacientului de a se vindeca.”, a spus Adelina Mihaescu, medic primar Clinica de Nefrologie Timisoara.

“Imi amintesc perfect, cand am vazut-o, acum in situatia in care sunt poate sunt si exagerari sau vorbe mari dar eu chiar am simtit ca e ceva divin, ceva de sus, am simtit caldura ei, bunatatea ei, extraordinar, glume, bucuria ei…”, a spus Stefan Csondas, pacient.

Marturiile pacientilor spun insa ca si in aceste conditii vitrege, sprijinul echipei medicale a fost extrem de important pentru ei in acele clipe dificile. La Clinica Casa Austria, din cadrul Spitalului Judetean din Timisoara, unde sunt internați doar pacienți cu Covid, capacitatea este de 65 de pacienti, iar paturile sunt permanent pline.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Un pacient cu plămânii 70% afectați de coronavirus, salvat de medicii de la Timisoara (VIDEO).

Continuare...

Articole pe aceiasi tema