Tratamentul in distonie dedicat persoanelor cu distonii neuromusculare, familiilor acestora, apartinatorilor dar si specialistilor in domeniu

By Televiziunea-Medicala.ro

Asociatia persoanelor cu distonie neuromusculara Childrens Joy, organizeza in data de 08 septembrie a VI-a editie a evenimentului Tratamentul in distonii dedicat persoanelor cu distonii neuromusculare, familiilor acestora, apartinatorilor dar si specialistilor in domeniu.

Evenimentul va incepe cu un workshop de hidrokinetoterapie, recuperare fizica, stil de viata si va fi urmat de o conferinta medicala aflata sub egida Societatii Romane de Neurologie care va cuprinde o parte stiintifica de neurologie, psihoterapie si nutritie. Pacientii participanti vor avea ocazia sa afle noutati despre actiunile asociatiei,realizari si planuri de viitor. Acesta se va desfasura la Sighisoara, acolo unde a pornit povestea acestei asociatii.

distonia

„Conexiunile intre pacienti fiind foarte importante,ne dorim ca acestia sa fie prezenti in numar cat mai mare”, ne spune Crainic Catalina, presedinta asociatiei Childrens Joy.

A doua zi , in data de 09.septembrie va fi lansata campania Fight for dystonia, initiata de Asociatia Club Sportiv Fight Team Iguana si Asociatia Childrens Joy in parteneriat cu alte cluburi sportive din Medias, Sibiu, Craiova, Timisoara, respectiv Dragon Fight Academy Kickboxing Medias, SuperPro Team Sibiu, Power Gym Craiova, Tamashyi Sport Center Timisoara. Se vor desfasura lupte in ring pe reguli de k1 la sala Sporturilor Radu Voina, Sighisoara, incepand cu ora 16:00.

Actiunea are caracter social si este destinata inlaturarii, discriminarii si incurajarii integrarii persoanelor cu distonie in societate

Aceasta a fost creata pentru a atrage atentia publicului asupra diagnosticului de distonie neuromusculara, boala care are impact foarte puternic asupra celor afectati si famililor acestora, membri activi ai societatii noastre.

Prin acest eveniment se incearca schimbarea opiniilor si comportamentelor persoanelor din societate dar si inlaturarea prejudecatilor lor fata de diverse persoane cu probleme specifice. Asociatia persoanelor cu distonie isi propune sa evidentieze forta interiora de care dau dovada cei afectati continuand sa lupte cu acest diagnostic dificil. Acesta va avea ca scop popularizarea, constientizarea diagnosticului de distonie neuromusculara dar si o strangere de fonduri pentru Asociatia Childrens Joy.

„Pacientii cu distonie neuromusculara duc o lupta in viata de zi cu zi asemanatoare cu luptele in ring ,este nevoie de perseverenta, munca si disciplina atat in sport cat si in gestionarea unei boli cronice, in cazul acesta distonia neuromusculara. Este o boala crunta care poate duce la invaliditate, suntem alaturi de pacientii cu distonie neuromusculara si ne dorim ca si persoanele care sunt din Sighisoara sau in apropiere sa vina sa urmareasca aceasta competitie si sa-si arate sprijinul pentru aceste persoane”, spune Crainic Marius – initiatorul campaniei Fight for dystonia, antrenor si presedinte al Clubului Sportiv Fight Team Iguana.

Asociatia Childrens Joy isi desfasoara activitatea in orasul Timisoara, fiind membra in consiliul director al Aliantei Nationale pentru Bolile Rare prin presedinta Crainic Catalina, dar si membra la nivel european a organizatiei Dystonia Europe.

“Sportul creaza campioni, distonia creaza luptatori! Fiti alaturi de noi in aceasta lupta, avem nevoie de societate pentru a putea fi invingatori!”, a spus Catalina Crainic.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Tratamentul in distonie dedicat persoanelor cu distonii neuromusculare, familiilor acestora, apartinatorilor dar si specialistilor in domeniu.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema