SUA | Tinta de 70% din populatia adulta vaccinata anti-COVID-19, intarziata cu o luna

By Televiziunea-Medicala.ro

Administratia Biden avea ca tel atingerea obiectivului de 70% din populatia adulta sa fie vaccinata impotriva coronavirusului de ziua nationa, pe 4 iulie. Tinta a fost atinsa, insa, cu o luna mai tarziu. Decalajul este cauzat si de raspandirea cu repeziciune a variantei Delta, dar si de ritmul de vaccinare, care este tot mai lent in SUA.

Autoritatile americane nu au atins nici obiectivul de 165 milioane persoane vaccinate cu schema completa, tinta propusa tot pentru 4 iulie. Ar mai fi nevoie care 8,5 milioane de cetateni americani sa se vaccineze anti-COVID-19.

SUA a inregistrat vineri aproape 122 de mii de cazuri de infectare cu noul coronavirus, intr-o singura zi, cele mai multe din februarie incoace si de 15 ori mai multe decat la jumatatea lunii iunie, cand numarul de cazuri noi coborase pana la 7-8 mii.

Diferente majore intre SUA si UE

Uniunea Europeana a inceput campania de vacinare in 27 decembrie, cu aproape doua saptamani in urma SUA. Chiar si asa, a reusit sa atinga pragul de 70% din populatia adulta care a primit vaccinul anti-COVID-19 martea trecuta.

Totusi, la nivel de tari si regiuni, in UE sunt discrepante mai mari decat intre statele americane. De exemplu, tara noastra si vecii bulgari au chiar de trei ori mai putini cetateni vaccinati decat statele vestice si cele nordice.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: SUA | Tinta de 70% din populatia adulta vaccinata anti-COVID-19, intarziata cu o luna.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema