Studiu | Sunetele naturale vindeca

By Televiziunea-Medicala.ro

Potrivit unui studiu al Universitatii Carleton din Canada, publicat luni in revista stiintifica PNAS, petrecerea timpului in natura ascultand susurul unui rau sau cantecele pasarilor este benefica pentru sanatate. Mai exact, au efecte pozitive asupra bunei dispozitii, cat si asupra performantelor cognitive, stresului, sensibilitatii si a durerii.
Cea mai mare parte a studiior de pana acum au fost realizate in laborator sau in spitale .
Din 36 de studii existente, sapte au examinat efectele asupra ritmului cardiac, tensiunii arteriale, durerii resimtite si a stresului, pus in evidenta de nivelul de cortizol. Restul cercetarilor au masurat consecintele asupra bunei dispozitii sau a performantelor cognitive.

Sunetele naturale amelioreaza cu 184% starea generala de sanatate

Combinand toate efectele pozitive asupra grupurilor de participanti expusi la sunete din natura, cercetatorii au remarcat o ameliorare cu 184% a starii generale de sanatate. Sunetele au dus si la reducerea cu 28% a nivelului de stres si de disconfort.

Cele mai eficiente sunete au fost susurul apei, urmat de trilurile pasarilor, apoi o combinatie a acestora.

Sunetele naturale aduc odihna psihica

Deocamdata, nimeni nu stie exact ce determina aceste efecte benefice asupra organismului. Insa liderul echipei de cercetatori crede ca:

”Din punct de vedere evolutiv, un mediu acustic care contine multe sunete naturale este un bun indicator al unui mediu sigur – ceea ce permite odihna psihica”.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Studiu | Sunetele naturale vindeca.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema