Stare de urgenţă în Hawaii din cauza incendiilor de vegetaţie. Mii de oameni au fost evacuați

Mii de oameni au fost evacuați în Hawaii, din cauza incendiilor puternice de vegetație. Guvernatorul a declarat stare de urgenţă pe insula Maui unde pompierii se luptă cu focul și fumul dens. Deşi majoritatea persoanelor evacuate joi au revenit la casele lor, incendiul principal s-a triplat în dimensiune şi s-a răspândit pe circa 3.642 de hectare. Cauza incendiilor este în curs de investigare.

„Declar Valley Isle o zonă calamitată pentru a permite implementarea funcţiilor de gestionare a situaţiilor de urgenţă, conform legii”, a transmis într-un comunicat guvernatorul David Ige, potrivit Agerpres.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, guvernatorul din Hawaii i-a mulţumit vedetei americane de televiziune Oprah Winfrey, care deţine o proprietate în Maui, după ce aceasta a deschis joi un drum privat pentru a permite accesul pompierilor în zonele afectate de incendiu.

Incendiul din insula Maui – numită şi Valley Isle – era controlat în proporţie de 60%, vineri seară, însă autorităţile au avertizat că adăposturile, închise temporar, s-ar putea redeschide în cazul în care se emite un nou ordin de evacuare.

Pompierii au reuşit să controleze în proporţie de circa 35% un alt incendiu de vegetaţie, răspândit pe circa 81 de hectare, care a izbucnit în apropiere de Kahului. Mii de locuitori şi turişti de pe Insula Maui din Hawaii au primit joi ordin de evacuare din două zone de coastă. Aeroportul Kahului a fost închis pentru scurt timp, iar zborurile au fost deviate din cauza fumului care a condus şi la închiderea a două autostrăzi.

Citește și

Viorica Dăncilă intervine în scandalul pontonului lui Ivan Patzaichin, înlăturat de pe Dâmbovița. Fostul campion făcuse apel pentru „accesul gratuit al bucureștenilor la luciul apei”

Post-ul Stare de urgenţă în Hawaii din cauza incendiilor de vegetaţie. Mii de oameni au fost evacuați apare prima dată în Libertatea.

Citeste continuarea articolului....

Articole pe aceiasi tema