Rolul fibrelor în cura de slăbire

Simona Dragomir: Bun găsit, dragii mei! Suntem la Ziarul de Sănătate și astăzi vorbim despre rolul fibrelor în cura de slăbire cu domnul profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi. Mă bucur să vă revăd, domnule profesor!

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi: Și eu, și sper să nu îi plictisim pe cei care ne urmăresc.

Simona Dragomir: Nu îi plictisim cu siguranță, domnule profesor! Sfaturile dumneavoastră sunt utile și, știu eu, că le așteptăm cu bucurie ori de câte ori avem ocazia să fim aici, împreună, la Ziarul de Sănătate. Domnule profesor, primăvara, nu cred că greșesc dacă spun, cu toții încercăm să ne pregătim pentru ținutele de vară. Încercăm să mai slăbim 1-2-3 kg. Cred că important este să slăbești sănătos, să reușești să te menții fără a te înfometa și fără a-ți face organismul să sufere. Știu că există nutriționiști care chiar promovează dieta cu fibre ca fiind cea mai sigură, cea mai sănătoasă și, tocmai de aceea, o să vă întreb pe dumneavoastră care este rolul fibrelor atunci când vine vorba de o cură de slăbire? Nu e suficient doar să slăbești. Spuneam să te și menții și să slăbești sănătos.

Prof. Gheorghe Mencinicopschi: Sigur, cel mai important este să te menții pentru că altfel apare acel efect de yo-yo: slăbești, în general, foarte rapid cu anumite diete și după aceea se pun la loc 10-15 kilograme. Nu am făcut nimic și de fapt am făcut ceva foarte rău! În acest răstimp s-a eliminat o parte din apă, deci primele 3-4 kg kilograme pe care le pierdem în primele zile sunt apă. Astfel, deshidratăm organismul nepermis. Apoi, în loc să fie arse, grăsimile se descompun și sunt arși mușchii.

Simona Dragomir: Deci pierdem din masa musculară, nu din grăsime.

Continuarea interviului...

Articole pe aceiasi tema