Premiera mondiala | Inima de porc transplantata cu succes la om

By Televiziunea-Medicala.ro

Premiera mondiala reusita de o echipa de chirurgi americani. Acestia au transplantat cu succes unui pacient inima unui porc modificat genetic.

Beneficiarul, un barbat in varsta de 57 de ani din Maryland, a fost operat vineri, dupa ce Agentia pentru medicamente din SUA (FDA) a aprobat procedura in ajunul Anului Nou.

Barbatul fusese declarat neeligibil pentru un transplant uman.

“Aveam de ales fie moartea, fie acest transplant. Vreau sa traiesc. Stiu ca este destul de riscant, dar era ultima mea optiune”, a spus pacientul David Bennett.

“Abia astept sa ma pot da jos din pat odata ce voi fi din nou bine”, a continuat Bennett, care stat la pat, conectat la un aparat care l-a tinut in viata, in ultimele luni.

Cheia salvarii de vieti omenesti

Reusita acestei proceduri ar putea insemna un pas inainte in ceea ce priveste rezolvarea deficitului de organe transplantabile. Asta cu atat mai mult cu cat, anual, peste 6.000 de americani care au nevoie de un transplant mor.

“Aceasta este o descoperire chirurgicala majora care ne aduce cu un pas mai aproape de o solutie pentru deficitul de organe”, a declarat Bartley Griffith, medicul care a efectuat transplantul.

Porcul a carui inima a fost transplantata pacientului a fost modificat genetic astfel incat sa nu mai produca un anumit tip de zahar, prezent in mod normal in toate celulele porcilor, si care provoaca respingerea imediata a organului de catre corpul uman.

Modificarea genetica a fost realizata de compania Revivicor, care a furnizat si un rinichi de porc pe care chirurgii l-au conectat cu succes la vasele de sange ale unui pacient aflat in moarte cerebrala in luna octombrie, la New York.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Premiera mondiala | Inima de porc transplantata cu succes la om.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema