Pfizer a inceput studiile clinice pentru vaccinul impotriva Omicron

By Televiziunea-Medicala.ro

Reprezentantii companiei Pfizer au anuntat ca au inceput studiile clinice pentru vaccinul impotriva Omicron.

La cercetare iau parte 1.420 de persoane cu varste intre 18 si 55 de ani. Toti participantii sunt sanatosi. Serul va fi administrat in aceeasi cantitate ca si actualul vaccin anti-COVID-19 dezvoltata de specialistii companiei, adica in doze de cate 30 de micrograme.

Cercetatorii vor evalua gradul de siguranta si nivelul raspunsului imun oferit de noul vaccin.

Trei grupe de testare

Participantii la studiile clinice vor fi impartiti in trei grupe de testare.

Prima grupa va fi alcatuita din persoane care au primit, in urma cu cel putin 90 de zile si cel mult 180 de zile anterior studiului, doua doze din actualul vaccin anti-COVID-19 al Pfizer. Participantii vor primi una sau doua doze de vaccin impotriva variantei Omicron.

A doua grupa cuprinde participantii care au primit, in acelasi interval de timp anterior studiilor clinice, trei doze ale actualului vaccin Pfizer. Aceste persoane vor primi o singura doza de vaccin impotriva Omicron.

A treia categorie de participanti e reprezentata de persoanele care nu au fost inca vaccinate anti-COVID-19. Ele vor primi trei doze de vaccin impotriva Omicron.

“In timp ce actualele cercetari si date arata ca dozele booster continua sa ofere un nivel ridicat de protectie impotriva formelor severe ale bolii si spitalizarii in cazul infectarii cu Omicron, recunoastem nevoia de a fi pregatiti in cazul in care acest nivel de protectie scade in timp, dar si de a oferi ajutor impotriva unei eventuale crize Omicron si a potentialei aparitii a unor noi variante in viitor“, a declarat Kathrin Jensen, coordonatorul-sef al departamentului pentru cercetare si dezvoltare a vaccinurilor din cadrul Pfizer.

Noua varianta de vaccin anti-Omicron ar urma sa fie gata in luna martie, potrivit declaratiilor directorului executiv al Pfizer.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Pfizer a inceput studiile clinice pentru vaccinul impotriva Omicron.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema