Paxlovid reduce riscul de spitalizare sau de deces cu aproximativ 90 %, administrat in primele cinci zile de la aparitia simptomelor

By Televiziunea-Medicala.ro

Potrivit datelor obtinute in urma unor studii, reprezentantii companiei farmaceutice Pfizer anunta ca tratamentul oral Paxlovid impotriva COVID-19 este eficient si impotriva variantei Omicron a coronavirusului.

Paxlovid, care a obtinut autorizatie de urgenta in SUA si in alte tari, reduce riscul de spitalizare sau de deces cu aproximativ 90 %, daca este administrat in primele cinci zile de la aparitia simptomelor.

Tratamentul antiviral de la Pfizer combina Nirmatrelvir, cu rol de blocare a replicarii virusului prin inhibarea enzimei proteaze, si Ritonavir, care sporeste  durata eficientei.

“Am dezvoltat in mod specific Paxlovid pentru a mentine activitatea sa impotriva coronavirusului, precum si a variantelor ce provoaca in prezent ingrijorare si care sufera mutatii in structurile glicoproteice”, a declarat intr-un comunicat Mikael Dolsten, cercetator la Pfizer.

Inhibitor puternic

Expertii Pfizer au verificat eficienta medicamentului Nirmatrelvir impotriva enzimei Mpro, cu ajutorul careia coronavirusul se multiplica.

“Rezultate au aratat ca in toate cazurile Nirmatrelvir este un inhibitor puternic”, se arata in comunicatul emis de Pfizer.

Centrul Icahn a realizat impreuna cu Pfizer un alt studiu de laborator care determina eficienta tratamentului cu Paxlovid impotriva Omicron si a altor variante ale coronavirusului.

In decembrie, Agentia Europena a Medicamentului a dat asigurari ca Paxlovid poate fi folosit in tratamentul COVID-19 in cazul adultilor, care nu necesita oxigen suplimentar si care prezinta riscul de a dezvolta o forma grava a bolii.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Paxlovid reduce riscul de spitalizare sau de deces cu aproximativ 90 %, administrat in primele cinci zile de la aparitia simptomelor.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema