Parlamentarii austrieci au votat legea vaccinarii obligatorii, ce va intra in vigoare la 1 februarie

By Televiziunea-Medicala.ro

Camera inferioara a parlamentului austriac a adoptat, cu 137 de voturi “pentru” la 33 “impotriva”, legea ce prevede obligativitatea vaccinarii pentru persoanele cu varste de peste 18 ani..

Austriecii au la dispozitie o luna si jumatate ca sa se conformeze. Apoi, dupa data de 15 martie, cei prinsi de autoritati ca nu sunt vaccinati risca amenzi de pana la 600 de euro.

Exceptii de la lege

Exista si cateva categorii de adulti care fac exceptie de la lege, si anume persoanele trecute prin boala, femeile insarcinate si cele care nu pot face vaccinul din motive medicale.

Proiectul a intrat in discutia parlamentarilor inca din luna noiembrie anul trecut, atunci cand campania de vaccinare din Austira avansa greu, iar raportarile zilnice anuntau tot mai multe cazuri de infectare cu coronavirus.

Initial, guvernul a vrut o imunizare obligatorie pentru toate persoanele cu varsta mai mare de 14 ani, dar a crescut varsta minima la 18 ani din cauza criticilor vehemente si a protestelor.

Votul final va fi dat de Consiliul Federal, care este Camera Superioara, iar in final, legea trebuie promulgata de presedinte.

Masuri similare, dar nu la fel de drastice

Austria este prima tara europeana care introduce masura in cazul tuturor categoriilor de persoane cu varsta mai mare de 18 ani. Alte state, precum Grecia si Italia au luat masuri similare, dar pe categorii de varsta sau domenii de activitate.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Parlamentarii austrieci au votat legea vaccinarii obligatorii, ce va intra in vigoare la 1 februarie.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema