O subvarianta a Omicron a devenit dominanta in Danemarca

By Televiziunea-Medicala.ro

Subvarianta BA.2 Omicron a devenit dominanta in Danemarca in a doaua saptamana a lunii ianuarie. Aceasta este mai contagioasa decat varianta initiala a Omicron, BA.1.

Noua subvarianta a fost detectata si in Marea Britanie, Suedia si Norvegia. Cazurile, insa, sunt mult mai putine decat in Danemarca.

BA.2 ar putea fi de 1,5 ori mai contagioasa decat BA.1, mai ales in randul persoanelor nevaccinate, potrivit autoritatilor daneze, care se asteapta acum ca varful valului 5 sa vina ceva mai tarziu in februarie decat se estima initial. Chiar si in aceste conditii, autoritatile daneze nu vor renunta la planul de eliminare a tuturor restrictiilor epidemice pana la 1 februarie.

La ora actuala, 80% din populatia de aproape 6 milioane de locuitori a Danemarcei este vaccinata cu doua doze si 60% cu trei doze. Desi numarul zilnic al infectarilor este acum la peste 40 de mii, numarul deceselor cu Covid ramane sub 30 pe zi.

Acum, varianta originala a Omicron este responsabila pentru 98% din cazurile de coronavirus la nivel mondial.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: O subvarianta a Omicron a devenit dominanta in Danemarca.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema