O companie germana a lansat o aplicatie de depistare rapida a coronavirului

By Televiziunea-Medicala.ro

O companie germana a descoperit o procedura de depistare a infectiei cu noul coronavirus, prin scanarea ochilor. Astfel, purtatorii virusului pot identificati in doar trei minute. Aplicatia are o rata de succes de 95%, potrivit dezvoltatorilor.

Directorul general al companiei Semic RF spera ca aplicatia, dezvoltata alaturi de colegi din Statele Unite, sa fie lansata pana la sfarsitul lunii viitoare. Wolfgang Gruber a declarat ca asteapta avizele legale pentru punerea in practica a aplicatiei.

Procedura se bazeaza pe utilizarea unei fotografii a ochilor, realizata cu un smartphone, si identifica virusul prin intermediul unei inflamatii simptomatice a membranei conjunctive oculare supranumita ”ochi roz”.

Aplicatia ar putea ajuta la relansarea evenimentelor cu participare masiva

Aplicatia, testata deja pe un numar de peste 70.000 de persoane, poate procesa pana la un milion de scanari pe secunda si mai mult, pe viitor, a precizat Wolfgang Gruber. Cu ajutorul noii descoperiri, revenirea la evenimentele culturale si sportive de amploare s-ar putea reveni intr-un timp scurt.

Aplicatia nu este disponibila, deocamdata, pentru persoane fizice

”Deschideti aplicatia, faceti o poza a ambilor ochi, o trimiteti pentru evaluare, apoi se poate stoca rezultatul evaluat sub forma de cod QR in smartphone-ul persoanei testate”, a adaugat Gruber.

Aplicatia se adreseaza, deocamdata, companiilor si comerciantilor. Pretul este de 480 de euro pe luna. Creatorii acesteia se pregatesc sa lanseze aplicatia si pentru persoanele fizice.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: O companie germana a lansat o aplicatie de depistare rapida a coronavirului.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema