Nu mai sunt paturi libere la ATI pentru pacientii cu COVID-19 niciunde in tara

By Televiziunea-Medicala.ro

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat ca nu exista niciun pat liber la terapie intensiva pentru pacientii bolnavi de COVID-19, niciunde in tara.

“1.764 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul intregii tari. La nivel national, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decat cele rezervate special pentru persoane cu anumite conditii medicale care sunt si confirmate cu SARS-COV-2”, potrivit Grupului de Comunicare Strategica.

Luni, la nivelul tarii sunt 1.624 de paturi ATI destinate pacientilor COVID-19 si exista o rezerva operationala de 187 de paturi ATI destinate pacientilor infectati cu SARS-CoV-2. Aceste paturi sunt activate, in dinamica, acolo unde numarul pacientilor ATI depaseste capacitatea sectiilor principale.

Autoritatile lucreaza acum la operationalizarea si asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile in zilele urmatoare.

“Mentionam faptul ca in procesul de operationalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezinta anumite conditii medicale si care sunt si confirmate cu SARS-CoV-2, pentru ca in aceste cazuri respectivii pacienti prezinta afectiuni grave ce pot constitui comorbiditati si sunt expusi unui risc mult mai mare”, mentioneaza Grupul de Comunicare Strategica.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Nu mai sunt paturi libere la ATI pentru pacientii cu COVID-19 niciunde in tara.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema