Moderna vrea ca persoanele vaccinate cu serul sau sa primeasca o a treia doza, care sa intareasca sistemului imunitar

By Televiziunea-Medicala.ro

Directorul comercial al Moderna a declarat ca, anul acesta, compania se gandeste ca persoanele care au fost imunizate cu serul anti-COVID-19 sa fie vaccinate cu o a treia doza, care sa intareasca raspunsul sistemului imunitar in fata unui nou val si in fata tulpinilor noi de coronavirus.

Corinne M. Le Goff a precizat ca acest demers ar putea fi pus in practica in scurt timp in tari care isi imunizeaza rapid populatia, cum este cazul SUA.

Moderna spera sa obtina aprobare in vara

“Sper ca vara aceasta sa obtinem autorizarea vaccinului pentru un astfel de impuls, astfel incat sa putem ajuta oamenii sa isi intensifice nivelul de protectie inainte de toamna, pentru a preveni un nou val”, a declarat si directorul executiv al Moderna, Stéphane Bancel.

Epidemiologii sustin ca COVID-19 se va raspandi ca o boala usoara, asemanatoare gripei, dupa ce pandemia va trece, iar cercetatorii pot produce in mod regulat doze de rapel pentru a oferi protectie impotriva noilor variante, asemeni vaccinurilor pentru gripa in fiecare sezon.

Jumatate dintre adultii americani, imunizati

SUA au administrat pana acum peste 85 de milioane de doze de vaccin Moderna. Potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, aproape jumatate dintre adultii din Statele Unite au fost imunizati cu cel putin o doza de vaccin de la Moderna, Pfizer sau Johnson&Johnson.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Moderna vrea ca persoanele vaccinate cu serul sau sa primeasca o a treia doza, care sa intareasca sistemului imunitar.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema