Mehedinţi: SJU a achiziţionat cititoarele pentru cardurile de sănătate

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) din Drobeta Turnu Severin, dr. Marinică Stoian, a declarat că unitatea spitalicească a achiziţionat 50 de cititoare de carduri pentru toate secţiile aflate în circuitul medical şi pentru ambulatoriu.
 
Potrivit sursei citate, începând cu 1 mai serviciile de asistenţă medicală primară şi asistenţa medicală ambulatorie prevăzută în pachetul de bază vor fi acordate numai pe baza utilizării cardului de sănătate.
“Aparatele respective au fost deja repartizate şi până la intrarea în vigoare a reglementărilor privind modul de prestare a serviciilor medicale efectuăm simulări, la sistem fiind racordată şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, cea care asigură decontarea facturilor emise de SJU”, a arătat dr. Stoian.
 
Şeful SJU din Drobeta Turnu Severin a mai precizat că în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate pentru specialităţile paraclinice utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate se face astfel: pentru analize de laborator prezentarea cardului de sănătate se face la momentul recoltării probelor în punctele de recoltare proprii ale furnizorilor de investigaţii paraclinice, iar pentru serviciile medicale paraclinice – investigaţii de radiologie, imagistică medicală, explorări funcţionale şi medicină nucleară – utilizarea cardului se face la momentul efectuării investigaţiilor.
 
Sursa: AGERPRES
 

Citeste continuarea articolului...

Articole pe aceiasi tema