Medicul Virgil Musta crede ca lockdown-un este singura masura eficienta in stoparea pandemiei

By Televiziunea-Medicala.ro

Medicul de la Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes”din Timisoara crede un lockdown general este singura masura cu adevarat eficienta de stopare a raspandirii coronavirusului si a iesiri din criza sanitara. Virgil Musta sustine ca vaccinarea este importanta, dar in conditiile pandemice actuale nu mai este suficienta.

„Trebuie intrerupta calea de transmitere a virusului. Vaccinarea e importanta, dar nu poate avea efecte atat de rapide pe cat aceasta intrerupere a circulatiei virusului si a focarelor de posibila contaminare. Daca se realizeaza prin niste masuri eficiente, in doua-trei saptamani vom avea primele rezultate”, a declarat Virgil Musta.

Medicul a mai adaugat ca, in momentul de fata, cea mai mare problema a spitalelor o reprezinta afluxul de pacienti cu forme grave de COVID-19.

“Suntem in continuare pe panta ascendenta a pandemiei. Nu putem externa pacientii in ritmul in care vin formele grave de boala, ceea ce creaza mari probleme sistemului de sanatate”, spune medicul Virgil Musta.

La Timisoara, formele usoare si medii ale bolii sunt tratate cu ajutorul concentratoarelor mobile de oxigen oferite pacientilor la domiciliul acestora. Prin acest program, Oxigen pentru Timisoara, se evita presiunea pe sistemul medical, mai ales in conditiile in care paturile pentru pacientii cu COVID-19 sunt mereu insuficiente in spitale.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Medicul Virgil Musta crede ca lockdown-un este singura masura eficienta in stoparea pandemiei.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema