Medici de familie banuiti ca au falsificat rezultatele testelor rapide COVID-19, astfel incat beneficiarii sa obtina concedii medicale si certificate verzi

By Televiziunea-Medicala.ro

Politistii anunta ca cerceteaza peste 1.600 de persoane in mai bine de 400 de cazuri penale de eliberare in fals a certificatelor verzi.

Au fost intocmite 40 de dosare penale, dintre care 16 pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Politistii au in lucru peste 400 de cazuri penale pentru eliberarea in fals a peste 1.300 de certificate verzi. Sunt cercetate peste 1.600 de persoane. In ultimele sapte zile, au fost intocmite 22 de dosare penale pentru frauda in eliberarea certificatelor sau adeverintelor de vaccinare”, potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului de Interne, Monica Dajbog.

Amenzi de peste 4,2 milioane de lei

Oamenii legii au aplicat si o serie de sanctiuni pentru nerespectarea masurilor de combatere a pandemiei, in valoare de peste 4,2 milioane de lei.

“In ultimele sapte zile, au fost verificati peste 26 de mii de operatori economici si peste 1.500 de operatori de mijloace de transport persoane, in vederea respectarii masurilor de impiedicare a raspandirii coronavirusului. Au fost constatate peste 20 de mii de contraventii si s-au dat amenzi de peste 4,2 milioane de lei. Cele mai multe sanctiuni, pentru nerespectarea purtarii mastii – 17 mii, 2.549 de sanctiuni pentru incalcarea interdictiilor privind deplasarea si 306 privind incalcarea masurilor de carantina si izolare”, mai spune purtatorul de cuvant al MAI.

Politistii au descoperit si o noua modalitate de frauda din partea medicilor in ceea ce priveste certificatele verzi.

“Astfel, in ultima perioada, pe masura ce tot mai multi medici de familie au primit gratuit de la Ministerul Sanatatii teste rapide pentru depistarea COVID-19, unii dintre ei ar falsifica rezultatele testarilor pentru anumiti pacienti, atestand in mod nereal ca sunt infectati. In acest fel, pacientii respectivi beneficiaza de concedii medicale platite de 14 zile si obtin certificatul verde, desi in realitate nu au fost infectati”, a adaugat Monica Dajbog.

Oamenii legii au facut verificari la nivelul Directiilor de Sanatate Publica pentru identificarea unor astfel de situatii.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Medici de familie banuiti ca au falsificat rezultatele testelor rapide COVID-19, astfel incat beneficiarii sa obtina concedii medicale si certificate verzi.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema