Maternitatea Bega are o noua infatisare. Arata de nivel european (VIDEO)

By Televiziunea-Medicala.ro

Clinica de Obstetrica si Ginecologie Bega din Timisoara are o noua infatisare, una mai apropiata de conditiile din lumea civilizata. S-au renovat saloanele, ambulatoriile, cabinetul de ecografie, coridoarele si spatiile administrative, au fost inlocuite geamurile si usile si astfel ca totul este mai curat si mai luminos, conditiile fiind similare cu cele ale unei maternitati europene.

“Dupa o munca de peste un an de zile, putem spune ca suntem mandri de cum arata astazi Clinica Bega. Arata de nivel european, iar colectivul de aici poate spune ca isi desfasoara activitatea intr-o unitate moderna, bine utilata. Din punct de vedere al conditiilor hoteliere, in urma modernizarilor si reparatiilor facute, anul 2018 ne gaseste cu o maternitate relativ noua. Constructia este din anul 1900, dar ca si modernizare putem sa facem fata oricaror cerinte europene. Din 

Din pacate, proiectul cu maternitatea va avea in curand zece ani. Din 2009 discutam de constructia unei maternitati. Ori era imposibil sa mai lucram in conditiile care au fost. Am considerat ca este obligatoriu sa investim in aceasta cladire, avand in vedere cerintele si normativele din Uniunea Europeana. Ne dorim o unitate noua, dar pana atunci aici ne desfasuram activitatea.

Mii de femei calca pragul acestei maternitati care dealungul anilor si-a dovedit capacitatea ei profesionala si a facut cinste orasului, judetului si tarii noastre.”,  a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara, de care apartine si Maternitatea Bega.

Maternitatea Bega

S-a renovat aproape tot demisolul, tot parterul si o mare parte sin etajul intai. S-au modernizat coridoarele, s-au modificat spatiile auxiliare, s-a creat compartiment pentru infectiile nozocomiale si pentru unitatea de transfuzii, saloanele care deservesc saloanele mama si copilu, saloanele care deservesc sectia de ginecologie, deasemenea ambulatoriile, cabinetul de ecografie.

Maternitatea Bega

“Eu zic ca sectia acum arata foarte bine, este o maternitate moderna, cu aparatura moderna, se nasc peste 2500 de copii pe an din care aproximativ 10-15% sunt de Terapie Intensiva, deservim tot restul tarii, si suntem mandrii de cum arata sectia la momentul actual, sigur, avem nevoie de mai multa aparatura, o parte din ea trebuie inlocuita fiind veche si ne dorim foarte mult sa ne mutam intr-un spatiu nou. 

Maternitatea Bega

Salvam copii cu greutate din ce in ce mai mica. Daca acum cativa ani se punea problema de la 28-27 de saptamani, acum putem si ne straduim sa salvam incepand de la 24 de saptamani. A crescut ponderea nou-nascutilor prematuri de 500-600 de grame.”, a spus dr. Daniela Iacob, sef sectie Neonatologie, Maternitatea Bega din Timisoara.

Maternitatea Bega

Investitiile in reparatii s-au ridicat la aproximativ 1,5 milioane de lei.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Maternitatea Bega are o noua infatisare. Arata de nivel european (VIDEO).

Continuare...

Articole pe aceiasi tema