Masaj balinez traditional in Bucuresti. Pasii care iti asigura relaxarea suprema

By Televiziunea-Medicala.ro

Intre cele mai benefice tipuri de masaj pentru corp si minte, masajul balinez a luat nastere in Bali (simplu de dedus, avand in vedere numele sau), o destinatie de vacanta pentru turisti din toate colturile lumii.

Masajul balinez presupune o tehnica completa, ideala pentru ingrijirea corpului, de la picioare la scalp. Pentru a realiza un astfel de masaj, fiecare terapeut utilizeaza propriile amestecuri de uleiuri sau ierburi, printre cele mai utilizate numarandu-se lemnul de santal, feniculul, vetiverul, turmericul si cananga odorata.

Oricine isi doreste sa se bucure de o ameliorarea a tensiunilor mentale cauzate de stres, de o mai buna circulatie a sangelui, relaxare musculara, de eliminarea toxinelor si o piele catifelata, poate sa mearga la un salon de masaj in care sa se bucure de un masaj balinez, indicat femeilor si barbatilor deopotriva.

Beneficiul imediat al acestui tip de masaj este sentimentul de bunastare, relaxare si iluminare a pielii. La nivelul articulatiilor se va resimti un plus de mobilitate, iar muschii isi pierd rigiditatea.

Multe dintre tehnicile utilizate in masajul balinez au ca scop intinerirea pielii, dar si a restului corpului, insa pentru a se obtine aceste avantaje este necesar ca intre o sedinta de masaj si alta sa nu treaca mai mult de treizeci de zile. Un singur masaj asigura relaxarea, dar nu si efectele profunde care sunt atinse prin terapie continuu in zece sedinte de masaj, de exemplu.

Pentru ca rezultatele obtinute sa fie optime sunt necesar de indeplinit anumite conditii:

Crearea unei atmosfere relaxante

Dat fiind faptul ca acest tip de masaj nu actioneaza numai pe planul fizic, ci si pe cel mental si energic, mai intai de toate este necesar sa se creeze un mediu favorabil si o atmosfera care sa aduca calm si seninatate. Lumina foarte slaba sau o camera in care lumina provine doar de la lumanari si muzica foarte relaxanta contribuie in mod major la starea de bine a persoanei careia i se face masaj.

Alegerea uleiurilor potrivite pentru masaj balinez

Pentru a face masajul mai eficient, terapeutii utilizeaza uleiuri vegetale naturale, care pot include pe langa uleiurile amintite anterior si ulei de nuca de cocos, ulei de jojoba, ulei de susan sau ulei de monoi (din zonele insulei Tahiti). Acestor uleiuri li se mai pot adauga uleiuri esentiale, precum ylang ylang sau de trandafir. Unele uleiuri esentiale indicate pentru acest masaj sunt foarte rare si pot fi gasite numai pe insula Bali – frangipani, de exemplu, deosebit de apreciat de Bali, deoarece se crede ca actioneaza emotional si, de asemenea, schimba pozitiv gandurile.

Tehnica masajului

Tehnica utilizata in acest tip de masaj consta in miscari netede si relaxante, mai puternice si mai accentuate in anumite zone ale corpului. Un masaj balinez incepe intotdeauna de la extremitatile inferioare, terapeutul continuand cu masarea mai energica a spatelui si bratelor. In final se maseaza lent si cu blandete scalpul.

Acest masaj exotic se caracterizeaza de favorizarea relaxarii prin miscari lente si lungi realizate cu mainile. Deseori, se acopera ochii persoanei masate cu pungute sau saculeti in care se pun anumite plante, procedeul avand ca scop relaxarea maxima.

Cei mai buni terapeuti in masajul balinez sunt cei care au absolvit o scoala traditionala, precum cea din Denspasar (South Bali) si au practica relevanta in domeniu – un exemplu foarte bun fiind cel al salonului de masaj EnjoyBali, o oaza de relaxare in care masajul balinez este realizat doar de specialiste originare din Bali.

Beneficiile masajului balinez

Intre cele mai importante beneficii ale masajului balinez se numara:

  • Eliminarea stresului si a tensiunii de la nivelul spatelui;
  • Relaxarea muschilor bratelor, de la umeri pana la varful degetelor;
  • Imbunatatirea circulatiei sangelui;
  • Intarirea sistemului imunitar;
  • Imbunatatirea mobilitatii corpului.

Masajul balinez nu are contraindicatii, desi, similar oricarui tip de masaj este preferabil sa se evite in cazurile cu infectii si probleme grave ale pielii. Avand in vedere ca se utilizeaza uleiuri este important ca persoana masata sa precizeze daca este alergica la vreunul dintre uleiurile utilizate. In cazul acestui tip de masaj nu poate fi vorba nici despre efecte secundare negative.

Avand in vedere multitudinea de avantaje pe care masajul balinez le are pentru minte si corp, experienta nu poate fi decat una dintre cele mai placute si mai benefice!

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Masaj balinez traditional in Bucuresti. Pasii care iti asigura relaxarea suprema.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema