Mai multe locuri pentru copiii cu COVID-19, la Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara

By Televiziunea-Medicala.ro

Cresterea numarului de copii infectati cu SARS-CoV 2, in ultimele zile, determina o reorganizare a paturilor in spital. Astfel, se extinde zona rosie destinata Pediatriei.

Incepand de maine, sunt alocate inca 5 paturi pentru copiii COVID 19 pozitiv care necesita internare in spital. Prin aceasta reorganizare, in unitatea sanitara vor fi disponibile, in total, 10 paturi pentru pacientii pediatrici. Se suplimenteaza, in acelasi timp, cu 10 unitati si numarul de paturi destinate insotitorilor copiilor. Toate paturile din sectia rosie de Pediatrie sunt dotate cu instalatii de oxigen suplimentar.

“Ultimele zile au adus o crestere accentuata a numarului de cazuri de copii infectati cu coronavirus.  Azi noapte au fost adusi 3 sugari pozitivi COVID 19, care au fost evaluati. Din fericire, nu a fost necesara internarea acestora. Avand in vedere insa statisticile oficiale, in care zilnic sunt raportati peste 200 de copii depistati cu SARS-CoV 2, am decis sa realizam o prima reorganizare a numarului de paturi destinate pediatriei. Acum, de exemplu, avem sugari  internati cu o forma moderata de boala si care necesita tratament de specialitate in spital. Daca numarul celor care se adreseaza spitalului nostru va creste, ne vom adapta si vom face o noua reorganizare, alocand mai multe paturi pentru copii”, spune S.L. dr Diana Manolescu, director medical Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie dr Victor Babes Timisoara.

In prezent, zona rosie a Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie dr Victor Babes Timisoara include 100 de paturi pentru adulti, in sectiile de Pneumologie si Boli Infectioase, si 10 de copii, in sectia de Boli Infectioase. Sectia de Terapie Intensiva are disponibile 12 paturi destinate pacientilor infectati cu SARS-CoV-2.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Mai multe locuri pentru copiii cu COVID-19, la Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema