Klaus Iohannis a convocat, maine, o “sedinta pentru instituirea unor masuri clare, restrictive” in ceea ce priveste pandemia de COVID-19. “Este o drama nationala de proportii teribile. Sunt necesare masuri urgente!”

By Televiziunea-Medicala.ro

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o declaratie de presa, in ziua in care Romania a inregistrat un numar record de decese si infectari cu COVID-19. Seful statului a anuntat ca a convocat pentru miercuri o ”sedinta pentru instituirea unor masuri clare, restrictive”.

“Am decis sa convoc maine o sedinta pentru instituirea unor masuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua in acest moment raspandirea infectarilor. Este o drama nationala de proportii teribile. Nu avem alta optiune decat sa o depasim. Sunt necesare masuri urgente care sa stopeze transmiterea comunitara si este nevoie de ele acum! Fie ca vorbim de Certificatul Verde adoptat in regim de urgenta de catre Parlament sau de masuri restrictive. Nu trebuie sa mai amanam punerea lor in aplicare!”, a spus presedintele.

Klaus Iohannis s-a aratat nemultumit de evolutia lenta a campaniei de vaccinare.

”Acest cosmar ne arata ca valul IV se dovedeste mult mai agresiv decat cele mai pesimiste asteptari si prognoze. Campania de vaccinare s-a miscat mult prea lent. Cauzele sunt multiple. Acum, ce conteaza, este sa depasim aceasta mare cumpana. Este alarmanta lipsa de actiuni concrete din partea autoritatilor. Cifrele de azi confirma ca nu s-a facut ceea ce ar fi trebuit pana acum”, a adaugat seful statului.

Presedintele a subliniat ca nu vorbim de cifre, ci de adevarate drame din cauza virusului, iar solidaritatea ne poate salva.

“18.863! Nu este un simplu numar. Sunt atatea inimi de romani care bat cu teama de necunoscut, ca sunt bolnavi de Covid, fiecare dintre ei cu familii si oameni dragi care poate au luat si ei, boala. 574! Nu este un simplu numar. Sunt 574 de inimi de romani care au incetat sa mai bata pentru ca au pierdut lupta cu acest virus ucigas, oameni care acum cateva saptamani se bucurau de viata, visau, isi faceau planuri de viitor, lasa acum in urma oameni care le plang moartea. Mame si tati despartiti definitiv de copii, dar si copii care niciodata nu vor putea fi consolati de pierderea parintilor. Oameni care nu mai apuca sa-si ia ramas bun. 1.805! Nu este un simplu numar, ci sunt 1.805 de romani care se lupta minut de minut pentru fiecare respiratie, fiecare gura de aer. Sunt peste 18 mii de cazuri noi, 574 de decese, 1805 cazuri la ATI. Sunt doar raportarile zilei de astazi. In realitate, sunt milioane de romani afectati, cu vietile schimbate, de multe ori ireversibil, de pandemie”.

Spitalele sunt arhipline, iar medicii sunt epuizati

“Spitalele arhipline, sectii ATI care nu mai fac fata, medici epuizati! Prioritatea zero este salvarea vietii semenilor nostri. Orice alte teme trec in plan secund. Nimic nu este mai presus de viata si trebuie sa facem tot ce este omeneste posibil, chiar si in ceasul al 12-lea. Zi de zi, chiar in aceste momente, medicii din spitale duc o lupta epuizanta pentru viata. Nici sistemele medicale performante din tari cu infrastructura sanitara performanta nu pot face fata unui numar atat de mare de imbolnaviri. De aceea am solicitat ajutor extern si suntem recunoscator tuturor celor care ne vin in sprijin”, a mai spus Iohannis.

Vaccinarea, cheia iesirii din pandemie

“Vaccinarea este singura solutie care vedem ca functioneaza in toate statele in care pandemia a fost redusa. Este in acelasi timp si argumentul suprem impotriva celor care, contestand cu premeditare sau din ignoranta vaccinurile, sunt direct responsabili si vinovati de suferinta celor pe care incearca sa-i salveze de efecte adverse imaginare. Efectele si decesele acestei boli sunt reale. Orice zi pierduta sau de ezitare poate avea efecte pentru noi toti. Stiu ca este foarte greu, dar nu va pierdeti speranta. Istoria natiunii noastre greu incercate sta marturie ca atunci cand am fost solidari, am trecut cu bine peste cele mai cumplite incercari. O putem face si acum! Vaccinati-va, purtati masca, respectati masurile. Suntem in al 12-lea ceas. Sa ne protejam si sa salvam vietile celor apropiati!”, a mai adaugat presedintele.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Klaus Iohannis a convocat, maine, o “sedinta pentru instituirea unor masuri clare, restrictive” in ceea ce priveste pandemia de COVID-19. “Este o drama nationala de proportii teribile. Sunt necesare masuri urgente!”.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema