Interviu Dr. Tarek Abdou: Cancerul de col uterin

Simona Dragomir: Bun găsit! Astăzi vom vorbi despre cancerul de col uterin cu domnul doctor Tarek Abdou, medic primar obstetrică-ginecologie. Mă bucur, domnule doctor, că avem ocazia să discutăm un subiect atât de important, spun eu, sensibil chiar pentru femei. Ce înseamnă cancerul de col uterin?

Dr. Tarek Abdou: Cancerul de col uterin este o boală gravă care afectează femeile ce și-au început viața sexuală și care are o mortalitate ridicată. Femeile nu ajung la un control periodic la medicul ginecolog pentru a face investigațiile necesare ce pot detecta cancerul de col uterin care se poate trata înainte de a ajunge într-un stadiu avansat.

Simona Dragomir: Deci, descoperit la timp, cancerul de col uterin este o boală ce poate fi tratată și chiar vindecată?

Dr. Tarek Abdou: Sigur!

Simona Dragomir: Spuneați, descoperit la timp. Deci ați tras deja un semnal de alarmă! Este foarte important ca femeia să meargă periodic la aceste controale ginecologice. Femeia care și-a început viața sexuală, deci și femeile foarte tinere ar trebui să meargă la controale preventive. De multe ori ne gândim: cancerul apare după o anumită vârstă. Total greșit! Este o boală care nu iartă!

Continuarea interviului...

Articole pe aceiasi tema