Interviu Dr. Ștefan Tiron: Analiza minerală tisulară

Simona Dragomir: Bine v-am regăsit, dragii mei! Suntem live la Ziarul de Sănătate. Astăzi discutăm despre analiza minerală tisulară sau analiza firului de păr cu domnul doctor Ștefan Tiron, medic primar ortoped cu master la Paris, supraspecializare la Londra și Milano în posturologie și ozonoterapie. Bine ai revenit, Ștefan!

Dr. Ștefan Tiron: Sărut mâna! Bine v-am regăsit!

Simona Dragomir: Îmi era dor de emisiunile noastre în direct astfel încât să poți răspunde celor care ne urmăresc. Tu ești un invitat extraordinar, ai un farmec aparte în a povesti lucrurile medicale și în a ne face să le înțelegem foarte bine așa că mă bucur că astăzi avem ocazia să fim live aici, la Ziarul de Sănătate. Dragile mele, dragii mei, nu uitați că așteptăm întrebările voastre pe subiectul anunțat, iar cei care vor adresa cele mai bune întrebări, ca de fiecare dată, vor fi răsplătiți. Avem și astăzi premiu să vă oferim, această carte minunată: ”Puterea vitaminei D”, scrisă de doctor Sarfraz Zaidi. Ștefan, este un subiect inedit pentru unii, că poate nu știm că există această analiză minerală tisulară, nu toți dintre noi au citit sau poate au urmărit din emisiunile noastre. Astăzi avem ocazia să le spunem tuturor ce înseamnă această analiză minerală tisulară, care este diferența între ea și analizele clasice pe care le facem cu toții, analiza sângelui?

Dr. Ștefan Tiron: Nimeni nu o să discute niciodată analiza sanguină. A fost, este și va fi o analiză foarte bună. Este o problemă cu această analiză sanguină și anume că se ia dintr-o venă, în principiu, o cantitate de 1 -2 cm cubi de sânge, ceea ce înseamnă că practic, dintr-un oraș, de pe o stradă, iei un eșantion și nu știi niciodată dacă eșantionul este cel bun. Exact cum vă spuneam: dacă colega dumneavoastră din grădiniță care a plecat în Australia acum 30 de ani vă dă un telefon și vă roagă „Trimite-mi și mie o poză cu Bucureștiul”, puteți să faceți așa: la 5 dimineața când la Universitate sunt 20 de mașini sau la 5 după-amiaza când sunt 2000 de mașini. Și atunci nu știi care este adevărul. Bineînțeles că este undeva la mijloc. Orice student de anul 2, 3 la medicină din lume știe un lucru: dacă o analiză sanguină îți iese prost, primul lucru pe care îl faci este să o repeți pentru că nu crezi în rezultatul acela neapărat. Vrei să vezi dacă se repetă. Analiza aceasta care se face din firul de păr îmi aduce foarte multe și foarte bune informații și se face pe 2-3 cm de păr din creștetul capului.

Simona Dragomir: O să explicăm imediat cum se face.

Continuarea interviului...

Articole pe aceiasi tema