Gestul făcut de un italian după ce a furat, de foame, niște croasanți. „Ne-a impresionat foarte mult”

Italianul a furat mai mulți croasanți de la o patiserie din orașul Pistoia, atunci când, înfometat fiind, a văzut că o tavă cu produse fusese lăsată de furnizor în fața localului. A doua zi însă, el le-a lăsat proprietarilor un mesaj prin care le cerea scuze și o bancnotă de 10 euro, relatează publicația La Repubblica, citată de Știrile PRO TV.

Furnizorul lăsase tava cu croasanți în fața cafenelei, înainte de ora deschiderii, astfel că atunci când nu au găsit produsele, proprietarii au crezut că acesta a uitat să facă livrarea.

În cele din urmă, și-au dat seama că acestea fuseseră furate, iar a doua zi au fost surprinși să găsească 10 euro, alături de un bilet anonim, cu mesajul: „Bună dimineața! Mă scuzați, dar ieri dimineață îmi era foame și nu aveam bani”.

Impresionați de gest, proprietarii au povestit întâmplarea pe Facebook, acolo unde au postat și o fotografie cu biletul lăsat.

„Este ceva care ne-a impresionat foarte mult”, a spus unul dintre proprietari, care ar vrea să-i ofere un loc de muncă italianului.

„Aceasta este situația cu care se confruntă astăzi Italia. Oameni forțați să «fure» de foame și să se întoarcă cu demnitate pentru a-și plăti datoriile, o tristețe infinită”, a scris unul dintre proprietarii localului.

Și proprietarul unui alt lanț de patiserii i-a oferit misteriosului expeditor un loc de muncă.

„Am apreciat gestul tău. Am dori să te ajutăm într-un fel. Te așteptăm”, este mesajul afișat în vitrina localului, în condițiile în care identitatea bărbatului nu este cunoscută.

Foto: 123rf.com

Citeste continuarea articolului....

Articole pe aceiasi tema