Favipiravir, disponibil in farmacii, pe baza de prescriptie medicala

By Televiziunea-Medicala.ro

Favipiravir, un medicament antiviral recomandat in tratamentul COVID-19 este disponibil in farmacii, pe baza de prescriptie medicala. Declaratia a fost facuta de medicul Amalia Serban in cadrul sedintei CNCAV de astazi.

„Se fac demersuri la nivel national pentru asigurarea medicatiei eficace in aceasta faza a pandemiei, respectiv asigurarea terapiei antivirale orale, astfel incat, la acest moment, orice farmacie din lanturile farmaceutice pot accesa livrarea de medicatie specifica pentru a fi furnizate pacientilor care au prescriere medicala”, a declarat medicul Amalia Serban despre medicamentul Favipiravir.

Medicamentul poate fi accesat in farmaciile cu circuit deschis inca de saptamana trecuta, a mai spus Amalia Serban.

„Aici vorbim de mai multe tipuri de medicatie specifica. Unul dintre ele este cel care poate fi acum disponibil si in farmaciile cu circuit deschis si acestea pot fi prescrise inclusiv de medicii de familie. Iar celelalte medicamente specifice antivirale vor fi disponibile in centrele de evaluare. Tocmai acesta este si scopul acestor centre: de a face evaluarea pacientului si de ale administra si tratamentul”, a explicat Amalia Serban.

Incepand de saptamana trecuta, a fost reglementat si modul in care medicii pot prescrie medicatia anti-COVI-19. Asta, in conditiile in care, pana acum, medicii de familie au prescris cu usurinta antibiotice.

„Tocmai de aceea a fost realizata saptamana trecuta o actualizare a protocolului de tratament, aprobat de Ministerul Sanatatii si acolo este prevazut un modul special pentru administrarea de catre medicii de familie: ce anume pot sa prescrie, cand, in ce conditii si ceea ce nu ar trebui sa se intample la nivelul cabinetelor medicilor de familie”, a precizat Amalia Serban.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Favipiravir, disponibil in farmacii, pe baza de prescriptie medicala.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema