EXCLUSIVITATE: A venit, s-a operat si a plecat acasa. Procedura minim invaziva de protezare de sold, pentru a doua oara, la acelasi pacient (VIDEO)

By Televiziunea-Medicala.ro

Noua tehnica minim invaziva de protezare de sold a fost realizata la Clinica de Ortopedie din Timisoara, pentru a doua oara, la acelasi pacient.

Avantajele unei astfel de proceduri chirurgicale, minim invazive, sunt: recuperarea rapida a pacientului precum si deteriorarea minima a tesului osos. De asemenea, aceasta proteza ofera pacientului o mobilitate mult mai buna si de lunga durata.

“Incepe sa devina o procedura de rutina avand in vedere ca deja am facut mult mai multe cazuri decat ne asteptam, avem deja 5 proteze puse pe acest abord minim invaziv, abord anterior, este adevarat ca este un abord, pentru noi mai complex, pentru pacient extrem de confortabil, dupa cum ati observat, pacientul nostru care este la a doua proteza deja de aseara umbla, circula si astazi va pleca acasa. Ca sa plece acasa a doua zi dupa o interventie chirurgicala majora de acest gen, eu cred ca este mare lucru.“, a spus prof.univ.dr. Jenel Marian Patrascu, medic primar, sef de sectie Clinica de Ortopedie a Spitalului Judetean din Timisoara.

premiera

“Pot sa umblu fara bastoane, carje, deja ieri dupa 6 ore am inceput sa merg, dureri nu am, efectiv nimic. Nu am luat nici calmante in afara de antibioticele necesare. Am facut acelasi abord minim invaziv in fata cu aceeasi proteza pe ceramica cum a fost si data trecuta. Ce sa va spun: extraordinar, am avut incredere in aceasta echipa de profesionisti, am revenit tot la ei si dovada este ca ma vedeti ca dupa 24 de ore ca merg cum merg.”, a spus Dragos Ionel Coman, pacient.

premiera

“Toate interventiile chirurgicale efectuate in cadrul clinicii noastre sunt gratuite si sunt decontate de catre Casa de Asigurari, inclusiv proteza, deci tot. Singurele conditii sunt ca artroza soldului sa nu fie de un stadiu foarte avansat si in al doile arand sa nu fie un pacient obez. In rest, orice are dreptul si poate sa sufere acest tip de interventie chirurgicala.”, a spus prof.univ.dr. Jenel Marian Patrascu, medic primar, sef de sectie Clinica de Ortopedie a Spitalului Judetean din Timisoara.

premiera

“Dupa prima operatie nu am avut dureri, dupa 12 zile mi-au scos firele, iar eu dupa 2 zile am putut sa conduc, fara dureri, fara nicio problema. Recuperarea extraordinara, fara sa faci mari exercitii si mari eforturi am inceput sa imi reiau viata de zi cu zi.”, a spus Dragos Ionel Coman, pacient.

premiera

“Deocamdata suntem singura clinica din Romania care avem aceasta serie deja si am si comandat mai multe proteze pe acest trend de abord anterior pentru ca pentru pacient este un beneficiu extraordinar.”, a spus prof.univ.dr. Jenel Marian Patrascu, medic primar, sef de sectie Clinica de Ortopedie a Spitalului Judetean din Timisoara.

premiera

Din echipa de medici care au efectuat aceasta procedura minim invaziva au facut parte: prof.dr. Jenel Patrascu – medic primar sef sectie, dr. Dan Cojocaru – medic specialist ortoped, dr. Mihai Sandesc – medic rezident, dr. Galiciu Carmen anestezist.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: EXCLUSIVITATE: A venit, s-a operat si a plecat acasa. Procedura minim invaziva de protezare de sold, pentru a doua oara, la acelasi pacient (VIDEO).

Continuare...

Articole pe aceiasi tema