Doua dintre cele trei persoane revenite in tara din Africa de Sud sunt suspecte de infectare cu Omicron

By Televiziunea-Medicala.ro

Ministerul Sanatatii face cateva precizari cu privire la cele trei persoanele intoarse ieri in Romania din Africa de Sud cu aeronava Tarom. Doua dintre ele, depistate cu SARS-CoV-2 inca de la aterizare, sunt suspectate ca de infectare cu noua tuplina Omicron. Acestea sunt asimptomatice si au o stare de sanatate buna. Autoritatile au mai transmis ca se afla in izolare si sunt monitorizate de catre medici.

Procesul de secventiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizeaza in mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. In urma primelor teste, la doua dintre cele 3 persoane testate exista o suspiciune inalta pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sanatate buna si se afla in izolare si monitorizare”, a transmis Ministerul Sanatatii.

In cursa Tarom ce a aterizat marti la Baza 90 de la Otopeni se aflau 29 de sportivi si membrii ai delegatiei echipei de rugby CSM Stiinta Baia Mare. Din totalul celor 70 de persoane aflate la bord, 46 sunt romani si 24 sunt cetateni straini.

Ministerul Sanatatii precizeaza ca sportivul echipei de la Baia Mare, si el depistat cu COVID-19, nu este suspect de infectare cu Omicron, ci este vorba despre celelalte doua persoane din Brasov si Vaslui intoarse in tara odata cu delegatia echipei de rugby.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Doua dintre cele trei persoane revenite in tara din Africa de Sud sunt suspecte de infectare cu Omicron.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema