Directorul companiei BioNTech crede ca UE va atinge imunitatea in masa in aceasta vara

By Televiziunea-Medicala.ro

Ugur Sahin, directorul executiv al BioNTech, compania ce a dezvoltat un vaccin anti-Covid alaturi de Pfizer, a afirmat ca imunitatea poate fi atinsa in iulie sau august. Sahin vorbeste strict la populatia adulta. Vaciinul nu este, deocamdata, destinat copiilor, dar Pfizer si Moderna fac studii ca sa vada care este raspunsul imunitar al copiilor.

Sahin sustine ca serul dezvoltat de compania sa si Pfizer a fost testat in conditii de laborator pe 30 de tulpini ale coronavirusului, inclusiv cea britanica, si a provocat un raspuns imunitar eficient in fata majoritatii variantelor.

Apel al sefului BioNTech

Directorul executiv al BioNTech le cere oficialilor blocului comunitar sa continue sa exporte doze de
vaccin produse pe continent, motivand ca ”degeaba este Europa in siguranta, daca virusul va continua sa
se raspandeasca in alte parti”.

 

Specialistii considera ca este nevoie ca cel putin 70% din populatie sa fie vaccinata anti-Covid, pentru a reduce semnificativ transmiterea comunitara a virusului, obiectiv asumat si de Comisia Europeana. Tarile membre UE au fost criticate pentru ritmul destul de lent cu care isi desfasoara programele de imunizare.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Directorul companiei BioNTech crede ca UE va atinge imunitatea in masa in aceasta vara.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema