De luna viitoare, Germania lasa fara compensatii salariatii nevaccinati, iar testele rapide nu vor mai fi gratuite

By Televiziunea-Medicala.ro

Persoanele care nu sunt imunizate si care sunt nevoite sa intre in carantina din cauza masurilor antiepidemiologice, nu vor mai primi compensatii. Autoritatile considera ca este nedrept sa ceara contribuabililor sa ii subventioneze pe cei care refuza sa fie inoculati. Masurile anuntate de ministrul german al Sanatatii, Jens Spahn, vor intra in vigoare din 11 octombrie.

Masura criticata

Masura este una controversata si este vazuta ca un fel de obligativitate de vaccinare din cauza ca multi angajati nu isi permit sa stea acasa fara sa fie platiti. Ministrul sustine, insa, ca este vorba de corectitudine.

Ar trebui sa vedem acest lucru diferit. Este vorba de corectitudine. Cei care se protejeaza pe ei insisi si pe ceilalti prin vaccinare pot intreba pe buna dreptate de ce ar trebui sa plateasca pe cineva care a ajuns in carantina dupa o vacanta intr-o zona de risc“, a declarat ministrul Sanatatii, Jens Spahn.

Noile masuri vizeaza persoanele testate pozitiv cu Covid si celor care se intorc din excursii din tari cu risc epidemiologic ridicat. Calatorii nevaccinati din astfel de tari vor fi plasati in carantina pentru cel putin cinci zile. Cei vaccinati sau care au trecut recent prin boala scapa de aceasta obligatie.

La latitudinea patronilor si a organizatorilor

Testele rapide, necesare de exemplu pentru a lua masa in restaurante, nu vor mai fi gratuite incepand cu 11 octombrie, iar in anumite regiuni, restaurantele sau arenelor sportive vor putea alege daca primesc apersoane cu teste negative sau doar pe cele care au fost vaccinate sau care au trecut recent prin boala.

Germania a vaccinat complet 74% dintre adulti, pana in prezent.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: De luna viitoare, Germania lasa fara compensatii salariatii nevaccinati, iar testele rapide nu vor mai fi gratuite.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema