Cu somnul nu e de glumit! Cum să vă asigurați odihnă corespunzătoare și ce rol are lenjeria de pat aici

By Televiziunea-Medicala.ro

Somnul nu este un moft, ci o necesitate. Oricine a pățit să aibă o noapte mai agitată sau un somn mai scurt decât ar fi fost necesar și știe că repercusiunile se văd a doua zi. Lipsa de chef, vigoare și energie se resimt imediat. Însă pe termen lung, a vă priva de somn înseamnă a dezvolta un obicei nesănătos. Afectează imunitatea, printre altele. Așadar, aveți grijă de somn. Iar în numele acestei nevoi trebuie să știți că până și lenjeria de pat utilizată are un cuvânt de spus.

Lenjeria de pat dictează confortul orelor petrecute în pat

Atunci când vă așezați în pat, cel mai probabil oboseala vă face să nu vă dați seama dacă lenjeria este suficient de plăcută la atingere. Însă o diferență în acest sens o veți face numaidecât în decursul orelor petrecute în pat. Dacă țesătura este prea groasă, veți avea somn întrerupt din această cauză. Dacă este prea subțire, disconfortul termic își spune de asemenea cuvântul.

Nu în cele din urmă și cât este de fină sau moale o lenjerie de pat vă poate influența starea de bine. Este un motiv în plus pentru care unii preferă lenjerii de pat finet. Bumbacul simplu, mai ales dacă nu are gramajul corespunzător, are tendința să devină rigid în timp, aspru și să formeze scame pe suprafața sa. Ceea ce se traduce prin somn deranjat.

Preferați tot ce este de calitate, ca regulă principală în alegerea setului de lenjerie de pat. Magazinul online www.finette.ro vine în întâmpinarea publicului cu o gamă vastă de lenjerii de pat, de la cele single la cele pentru pat matrimonial, de la cele din bumbac la cele din finet, satinate etc. Iar prețurile sunt dintre cele mai prietenoase, nu vă gândiți că pentru a crea confortul din dormitor aveți nevoie de resurse extraordinar de multe.

Tot de la Finette puteți opta pentru seturi de cuverturi care să se potrivească cu designul camerei, cu fețe de perne asortate și mai toată gama de țesături și elemente pentru pat – perne, pilote, inclusiv pentru patul copilului.

Și culorile ce vă definesc camera au un rol

La fel de importantă este și atmosfera pe care o creați în dormitor, un aspect ușor subestimat. Ne gândim poate mai mult la esteticul camerei și mai puțin la cât de mult ne influențează culorile. Ei bine, o lenjerie albă spre exemplu, poate transmite creierului informația clară că totul este curat, perfect igienizat, impecabil. Este ceea ce creierul are nevoie să știe, pentru a se relaxa. Și automat asta se va resimți în calitatea odihnei.

Până la urmă cât de bine dormim ține de starea psihică pe care o avem. Contează lenjeria de pat și atmosfera creată. Creați un ritual al somnului și veți vedea o diferență. Dacă cei mici au nevoie de povești seara la somn, oamenii mari au nevoie de răsfăț, definit în alte moduri – o lenjerie nouă, fină, muzică în surdină, culori plăcute în decor.

Contact:

0770 213 601
comenzi@finette.ro

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Cu somnul nu e de glumit! Cum să vă asigurați odihnă corespunzătoare și ce rol are lenjeria de pat aici.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema