Cozi de ambulanţe la Spitalul de Boli Infecţioase, dar şi în UPU la Spitalul Sf. Spiridon. Medic: Situația este critică

16 pacienţi sunt ventilaţi mecanic în Unitatea Primire Urgenţă de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, aceştia urmând a fi transferaţi într-o secţie de terapie intensivă în momentul în care se vor găsi locuri libere, scrie Ziarul de Iași. În prezent, la nivelul țării nu mai există niciun loc liber în ATI, potrivit bilanțului prezentat azi de autorități.

„Situaţia este în continuare critică pe fondul numărului mare de pacienţi. În UPU sunt ventilaţi mecanic 16 pacienţi. Cam acesta este deficitul de paturi la terapie intensivă la Iaşi. Sunt 27 de paturi de ATI la spitalul mobil de la Leţcani, toate fiind ocupate”, a declarat medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu 

Totodată, ea a precizat pentru Ziarul de Iași că ambulanţe cu pacienţi COVID aşteptau la rând duminică în curtea spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dar şi la UPU, până se elibera vreun pat.

În judeţul Iaşi s-au înregistrat până duminică 58.873 de cazuri de COVID, din care 597 au fost confirmate în ultimele 24 de ore.

Între timp, după ce UPU Bagdasar-Arseni a fost suprasolicitată cu pacienți COVID, o secție a fost închisă pentru a se amenaja 15 paturi ATI.

„Sub presiunea prezentărilor în UPU în cursul nopţii trecute, Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni a deschis în cursul dimineţii un nou compartiment ATI cu 15 paturi, amenajate în spaţiul eliberat prin suspendarea temporară a activităţii secţiei Neurochirurgie V”, au anunțat reprezentanții spitalului, potrivit Digi24.

România înregistrează duminică un nou nivel maxim de pacienți internați la ATI – 1.750 – iar Grupul de Comunicare Strategică a anunţat astăzi, 17 octombrie, pentru a doua zi la rând, că la nivel naţional nu există în acest moment niciun pat de Terapie Intensivă disponibil pentru pacienții cu coronavirus.

Citeste continuarea articolului....

Articole pe aceiasi tema