Cornelia Decu Chaumont: „Când faci cunoștință cu un ulei esențial de calitate, sufletul se bucură”

Psihoterapeut, aromaterapeut și fondatorul primei Școli de Aromaterapie din România, Cornelia Decu Chaumont este un profesionist desăvârșit, care transformă pasiunea pentru aromele fine în misiunea de a aduce armonie și echilibru în viața oamenilor. Locuind în Franța de la începutul anilor 1990, a început studiul aromaterapiei într-o fabrică de uleiuri esențiale cu tradiție din sudul Franței. Dorind să știe mai mult și să facă performanță, Cornelia Chaumont a absolvit cursurile Facultății Libere de Medicină Naturală și Etnomedicină din Paris, unde l-a avut ca profesor pe Pierre Francome, reputat aromaterapeut francez. A revenit în România în anul 2012, când a înființat școala de aromaterapie AROMAARMONY și brandul PURAROM. În prezent, ca lector și formator în aromaterapie științifică susține cursuri și seminarii pentru medici, psihologi, farmaciști, specialiști în terapii naturale. Cea mai recentă diplomă, obținută la Facultatea de Farmacie din Strasbourg, este aceea de referent în aromaterapie. „Este o meserie nouă în vestul Europei, care permite să faci parte din echipa medicală pentru a introduce uleiurile esențiale în tratamentele din spitale. În Franța se practică cu brio!”, ne-a povestit Cornelia Decu Chaumont.

Pentru că cititorii Ziarului de Sănătate sunt preocupați de o viață în armonie cu natura, am rugat-o pe doamna Cornelia Decu Chaumont să ne acorde acest interviu. Aflați ce înseamnă aromaterapia științifică și de ce este important să utilizați uleiuri esențiale de calitate, în spatele cărora există știință, cum vă ajută aceste remedii aromate să aveți mai multă energie sau să faceți față provocărilor sezonului rece, viroze, tuse, dureri în gât, febră, dar și care sunt regulile pentru a utiliza în siguranță uleiurile esențiale.

Ziarul de Sănătate: Sunteți specialist în aromaterapie, fondator al primei școli de aromaterapie științifică din România. Când și cum ați descoperit puterea terapeutică a aromelor naturale?

Cornelia Decu Chaumont: În copilărie, mama era cea care aduna petale de trandafir și le punea în oțet, pentru durerile de cap, petale de crin alb în alcool, pentru dezinfectarea rănilor, făcea macerat de gălbenele și multe alte leacuri de răceală naturale, cu care ne trata și cred că de acolo vine pasiunea pentru remedii aromate.

ZDS: Aromaterapia este destul de cunoscută în România, mulți chiar folosesc uleiuri esențiale, dar puțini știu ce înseamnă aromaterapia științifică. Ce reprezintă acest concept?

Continuarea interviului...

Articole pe aceiasi tema