Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina Generala – editia 2018

By Televiziunea-Medicala.ro

Societatea Academica de Medicina a Familiei organizeaza in perioada 21 – 23 iunie la Bucuresti Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina Generala – editia 2018, locul traditional de intalnire al cardiologilor si medicilor de familie, conferinta fiind prezidata de Prof. Dr. Mircea Cinteza si Prof. Dr. Adrian Restian.

Evenimentul pune accent pe interactivitate si reuneste an de an reputati specialisti romani din cardiologie si MF, iar cursurile si simpozioanele acestora suscita un interes major in randul participantilor.

Tematica din ultimii ani se concentreaza pe cateva afectiuni intalnite cel mai frecvent in practica medicala de zi cu zi, cum sunt hipertensiunea arteriala, insuficienta cardiaca, tulburarile de ritm, boala coronariana ischemica, boala arteriala periferica, dar aduce si informatii pretioase din domeniul nutritiei si al psihocardiologiei.

„Bolile cardiovasculare sunt principalul ucigas din Romania, mai grav decat in majoritatea tarilor din jurul nostru. In Europa de Vest, acest inamic se traduce in circa 40% dintre decese ca fiind de origine cardiovasculara. In Romania, proportia corespunzatoare este de peste 60%, deci doua treimi dintre romani mor de boli cardiovasculare“, explica Prof. Dr. Mircea Cinteza, Presedintele Conferintei Nationale de Cardiologie in Medicina Generala.

Agenda evenimentului include:

  • Dialoguri CORDiale – sesiune interactiva
  • Insuficienta cardiaca – Tratament clasic si update 2018
  • Abordarea actuala a HTA prin prisma ghidurilor in vigoare
  • Managementul tulburarilor de ritm
  • Boala coronariana ischemica
  • Noutati in tratamentul anticoagulant
  • Boala arteriala periferica
  • Proceduri interventionale si chirurgicale – Transmisiuni live –
  • Cazuri clinice comentate

Vor fi acordate premii constand in aparatura medicala si invitatii VIP participantilor prezentti la eveniment pe toata durata celor trei zile de eveniment.

Estimare participanti: 450 medici
Website eveniment: http://cardio.medica.ro/2018/.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina Generala – editia 2018.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema