CMR solicita suplimentarea numarului de posturi pentru medicii rezidenti care au dat examenul in noiembrie 2017

By Televiziunea-Medicala.ro

CMR (COlegiul Medicilor din Romania) a trimis o scrisoare deschisa catre Ministerul Sanatatii prin care solicita suplimentarea numarului de posturi pentru medicii rezidenti care au sustinut si promovat examenul de rezidentiat din sesiunea noiembrie 2017, dar care nu au obtinut un post/loc de rezident.

Suplimentarea numarului de posturi pentru medicii rezidenti ar fi utila pentru solutionarea crizei de medici din Romania

Numarul medicilor rezidenti care nu au obtinut post/loc in sesiunea din noiembrie 2017 nu este mai mare de cateva sute. Numarului medicilor  de care ar fi nevoie in sistemul medical este mult peste acest numar.

CMR considera ca o astfel de masura nu va duce la scaderea calitatii actului medical, avand in vedere ca medicii au promovat totusi examenul de rezidentiat, dovedind ca indeplinesc conditiile minime impuse de rigorile acestui examen.

Totodata, avand in vedere ca procesul de modificare a Ordonantei de Guvern nr. 18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului este unul de durata, CMR este de parere ca masura suplimentarii numarului de posturi/locuri de rezident constituie o masura care solutioneaza cu celeritate atat dificultatile intampinate de sistemul de sanatate cu privire la deficitul de medici, cat si necesitatea medicilor de a lucra.

sursa

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: CMR solicita suplimentarea numarului de posturi pentru medicii rezidenti care au dat examenul in noiembrie 2017.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema