Cercetătorii testează un bandaj bioelectronic care eliberează tratamente în zonele rănite, prin electrostimulare

Dispozitivul bioelectronic este construit sub forma unui bandaj și, odată aplicat, monitorizează diferite caracteristici ale rănilor, arsurilor și ulcerelor diabetice, precum temperatura, pH-ul și nivelurile de glucoză și acid uric.

Doctor Wei Gao, unul dintre autorii studiului, a explicat:“Dispozitivul este format din două părți: o placă de circuite imprimate flexibile reutilizabile și un plasture de unică folosință, care conține biosenzori, electrozi și hidrogeluri încărcate cu medicamente”.

Cu ajutorul stimulării electrice, medicamente antiinflamatoare și antimicrobiene sunt introduse controlat în corp, pentru a vindeca rănile.

Bandajul este de unică folosință

Utilizatorii pot controla cantitatea de medicamente eliberate și pot vedea pe un telefon sau un computer parametrii monitorizați. Bandajul este de unică folosință. Dezvoltatorii mai arată faptul că bandajul poate fi folosit timp de una – două săptămâni. Ar putea intra pe piață în următorii 5 – 10 ani, la un preț de câțiva dolari.

Dispozitivul a fost testat deocamdată pe șoareci și șobolani diabetici, înainte și după infecție. Bandajul a detectat caracteristici precum temperatura, nivelul de glucoză și pH-ul lichidului din rană. Parametrii s-au modificat conform așteptărilor, după aplicarea tratamentului prin electrostimulare.

Cercetătorii au constatat că rozătoarele care au fost bandajate cu plasturele inteligent s-au vindecat mai repede și au rămas cu mai puţine cicatrici decât cele din grupul de verificare. În viitor, vor fi realizate teste pe porci și pe oameni.

The post Cercetătorii testează un bandaj bioelectronic care eliberează tratamente în zonele rănite, prin electrostimulare appeared first on Televiziunea Medicala.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema