Cehia | Cel mai mic bilant zilnic de cazuri Covid, dupa sase luni de la instaurarea starii de urgenta

By Televiziunea-Medicala.ro

Ministerul Sanatatii  din Cehia a raportat duminica 976 de cazuri noi, in timp ce media pe sapte zile a scazut sub patru mii, de la un varf de peste 12 mii inregistrat la inceputul lunii martie.

Cehia a fost unul din cele mai afectate state in ultimul val al pandemiei. Din aceasta cauza, guvernul a impus masuri extreme de stricte. Din octombrie anul trecut, restaurantele, magazinele neesentiale, centrele sportive si de divertisment au fost inchise aproape tot timpul. S-au redeschis in decembrie, dar, dupa scurt timp, autoritatile au revenit asupra masurii, dupa ce numarul de cazuri a inceput sa creasca din nou.

Relaxarea masurilor, controlata

Acum, guvernul ceh vrea sa adopte o relaxare mai lenta a masurilor, ca sa evite o noua carantina ce ar putea afecta economia tarii.

De la inceputul pandemiei, Cehia, cu o populatie de 10,7 milioane de oameni, a raportat un total de 1,58 milioane de cazuri COVID-19, iar decesele s-au apropiat de 28 de mii, cea mai mare rata pe cap de locuitor din lume, potrivit Our World in Data.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Cehia | Cel mai mic bilant zilnic de cazuri Covid, dupa sase luni de la instaurarea starii de urgenta.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema