Ce trebuie să ştie persoanele aflate pe lista de aşteptare pentru vaccinare

Veţi fi notificaţi o singură dată

 
„Interesul de a se programa al persoanelor în vederea vaccinării este unul ridicat şi anume în momentul de faţă în centrele, de pildă, în care se administrează vaccinul de la compania Pfizer rata de confirmare a programărilor după notificare este între 85 şi 95% din persoanele care sunt înscrise în lista de aşteptare chiar de la prima notificare. După cum ştim, până la acest moment regula era că o persoană este notificată de până la trei ori după care, dacă nu răspunde confirmării respective, se notificau alte persoane din lista de aşteptare. Întrucât la situaţia dată există multe persoane înscrise pe lista de aşteptare şi care aşteaptă să primească notificări, am luat decizia de a notifica o singură dată o persoană din lista de aşteptare care va avea la dispoziţie timp de 24 de ore să îşi confirme programarea respectivă. În cazul în care persoana notificată nu confirmă programarea în centrul de vaccinare în cele 24 de ore, vor fi notificate alte persoane din lista de aşteptare tocmai pentru a rula într-un interval cât mai scurt persoanele care se află în lista de aşteptare”, a anunţat dr. Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.
Persoanele care nu îşi confirmă programarea după prima notificare vor avea posibilitatea să se înscrie fie pe lista de aşteptare a unui alt centru, fie să se programeze pe locurile care vor fi disponibile în centrele de vaccinare şi care nu vor mai avea listă de aşteptare.
O altă schimbare importantă de pe platformă e legată de estimarea timpului de aşteptare. Din 10 aprilie, cei care se înscriu pe listele de aşteptare vor putea vedea câte persoane sunt în faţă şi care e capacitatea de vaccinare zilnică a centrului pentru care s-a optat. În felul acesta, se poate estima uşor când ne vine rândul la vaccinare.
 

780.000 de români aşteaptă să se vaccineze

 
780.000 de români se află în acest moment înscrişi pe listele de aşteptare pentru vaccinare, a anunţat azi dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare. Cei mai mulţi sunt din Bucureşti (150.000), urmaţi de Cluj (aproape 60.000) şi de Prahova (37.000). 60% dintre cei aflaţi pe listele de aşteptare aparţin etapei a treia, circa 32% sunt persoane vulnerabile (bătrâni şi bolnavi cronic) şi circa 7,5% reprezintă personal care deserveşte activităţi esenţiale.
 
Sursa: click.ro

Continuare....

Articole pe aceiasi tema