Bărbaţii, din ce în ce mai interesaţi de operaţiile estetice. Care sunt intervenţiile lor preferate

În ceea ce priveşte numărul pacienţilor de sex masculin, acesta a crescut în ultimii 5 ani cu 80%, în condiţiile în care pandemia COVID-19 a făcut ca, în ultimul an, piaţa de chirurgie estetică să nu-şi atingă adevăratul potenţial de creştere.
Printre cele mai căutate intervenţii de către pacienţii de sex masculin se numără operaţia derinoplastie (intervenţia de chirurgie estetică a piramidei nazale) şi cea de otoplastie (intervenţia de corectare chirurgicală a urechilor decolate).
Piaţa de chirurgie estetică, afectată puternic de pandemia COVID-19
Anul 2020 a venit cu provocări majore pentru piaţa de chirurgie estetică, măsurile luate de autorităţi în răspuns la pandemia COVID-19 afectând industria atât în mod direct cât şi indirect.
Perioada de lockdown a fost un prim moment greu pentru piaţa  de chirurgie estetică, a cărei evoluţie a fost în oglindă cu cea a economiei autohtone în ansamblul ei. Însă, dacă după această perioadă, alte industrii şi-au putut reveni mai uşor, piaţa de chirurgie estetică a continuat să fie puternic afectată.
„Într-un an normal, 30-40% din clienţi veneau din străinătate. Vorbim de români din Marea Britanie, Italia, Spania, Franţa sau Germania care preferau să se opereze în România din mai multe considerente. Pe de-o parte, vorbim de criteriul financiar, preţurile noastre fiind chiar şi de două ori mai mici decât cele practicate de clinicile din Vest, la aceeaşi calitate a serviciilor şi dotărilor. Pe de altă parte, mulţi români din diaspora preferă să se opereze acasă deoarece se asigură astfel că cererile lor sunt înţelese perfect de doctorii care vorbesc nativ aceeaşi limbă cu ei,” afirmă Dr. Cristian Niţescu, Medic Primar Chirurgie Estetică.
Pe de altă parte, au existat şi români care au vrut să profite de telemuncă şi s-au grăbit să-şi programeze intervenţiile chirurgicale, conştienţi de faptul că recuperarea după o asemenea operaţie va fi mult mai simplă din confortul propriului domiciliu.

Chirurgia estetică: Dorinţe vechi, tehnologii noi

În principiu, cele mai mari dorinţe ale celor care apelează la serviciile de chirurgie estetică sunt aceleaşi. Îşi doresc un nas mai puţin proeminent, sâni mai mari şi mai ridicaţi, un abdomen mai plat, un chip cu aspect întinerit. S-au schimbat, însă, tehnologiile prin care se obţin aceste rezultate.
„Dacă vorbim de liftingul facial, în prezent există 7-8 tehnici diferite care pot fi adaptate în funcţie de ţesuturi sau de alţi parametri ai pacienţilor. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul abdominoplastiei. Esenţa constă în eliminarea excesului de piele şi grăsime, dar poţi să faci diverse combinaţii de lipoaspiraţie. Poţi, de asemenea, să faci un body lift, în sensul în care mergi din faţă dar nu vizezi doar abdomenul, ci şi zona din spate, dacă pacientul prezintă şi în acea zonă exces de piele, caz în care lipoaspiraţia nu va da cele mai bune rezultate,” adaugă Dr. Cristian Niţescu.
 

Continuare....

Articole pe aceiasi tema