Asiguratii pot cere Cardul European de sanatate duplicat

By Televiziunea-Medicala.ro

Asiguratii pot solicita Casei de Asigurari eliberarea unui card european de sanatate duplicat, incepand cu data de 7 februarie a.c.
Astfel, asiguratii care din diferite motive nu mai au cardul european de asigurat, se pot adresa Casei de Asigurari unde este luat in evident pentru procurarea unui card duplicat, contra cost, a carui perioada de valabilitate nu poate depasi perioada de valabilitate a cardului initial. Cheltuielile aferente producerii si distribuirii cardului duplicat se suporta de catre asigurat si este de 8,33 de lei/card (TVA inclus). Suma se poate achita in contul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis, respectiv in contul: RO80TREZ6215005XXX005077, deschis la Trezoreria Municipiului Timisoara, sau direct la casieria CJAS Timis, dupa cum urmeaza:
Luni, marti, joi si vineri: 8,30-16,30
Miercuri 8,30-18,30
Eliberarea cardului duplicat se face in urmatoarele conditii:

  • Pierderea, furtul sau deteriorarea cardului european emis inițial
  • Modificarea datelor personale de identificare ulterior datei de emitere a cardului european emis inițial
  • Alte situații justificate
  • Emiterea se face în termen de șapte zile lucrătoare de la data înregistrării cererii în sistemul informatic unic național.

“Pentru a beneficia de cardul eurpean, asiguratul trebuie sa depuna urmatoarele documente:
cererea tip, se poate procura de la sediul CJAS Timis , str. Corbului nr. 4, cam. 9 sau se poate descarca de pe site-ul institutiei, copia actului de identitate dovada plății contravalorii cardului european duplicat dacă acesta nu a fost pierdut sau furat, se depune și cardul european emis inițial”, a declarat Victor Dumitrascu , Presedinte-Director General CJAS Timis.

Pe parcursul anului 2019, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a eliberat un numar de 18.193 de carduri europene de asigurat.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Asiguratii pot cere Cardul European de sanatate duplicat.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema