Argentina, la un pas să bată recordul istoric al României la Cupa Mondială de rugby

Naţionala de rugby a Franţei a reuşit o victorie de senzaţie, sâmbătă, în faţa Argentinei, 23-21 (20-3), în Grupa C a Cupei Mondiale din Japonia, într-un meci care a avut loc la Tokyo.

În faţa unui stadion arhiplin, francezii au făcut o primă repriză extraordinară, cu un joc rapid pe treisferturi şi cu pase precise care i-a surprins pe sud-americani, intrând la pauză cu un neverosimil avantaj de 17 puncte.

În mitanul secund, ”pumele” au reuşit să contracareze schemele ”cocoşilor galici”, au crescut presiunea şi au revenit spectaculos, ajungând la un moment dat chiar în avantaj (21-20), însă francezii au marcat un dropgol care le-a adus victoria.

Dacă ar fi menținut scorul de 21-20, ”pumele„ ar fi bătut recordul istoric al ”stejarilor”. Echipa națională de a Romaniei a reusit, la Cupa Mondială din 2015, cea mai importantă revenire din istoria turneului, reușind să invingă Canada cu 17-15, dupa ce a fost condusă cu 15-0!

Franţa a reuşit două eseuri, prin Gael Fickou şi Antoine Dupont, ambele transformate de Romain Ntamack, acesta din urmă fructificând şi două lovituri de penalitate, şi un dropgol prin Camille Lopez. Argentina a punctat prin eseurile lui Guido Petti şi Julian Montoya, unul transformat de Nicolas Sanchez, acesta reuşind şi concretizarea unei lovituri de pedeapsă, alte două lovituri de penalitate fiind convertite de Benjamin Urdapilleta.

Post-ul Argentina, la un pas să bată recordul istoric al României la Cupa Mondială de rugby apare prima dată în Libertatea.

Citeste continuarea articolului....

Articole pe aceiasi tema