Arad | Pacientii non-Covid, indrumati spre centrele de permanenta din judet

By Televiziunea-Medicala.ro

Autoritatile medicale din Arad incearca sa reduca presiunea din sistemul sanitar, la nivelul Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Judetean. Asta, in conditiile in care UPU primeste tot mai multi bolnavi, multi dintre ei bolnavi de COVID-19, iar medicii sunt nevoiti sa vina si din zilele libere pentru a ajuta la primirea pacientilor.

Pacientii, sfatuiti sa se indrepte spre centrele de permanenta

Astfel, medicii vin cu recomandarea ca dupa ora 15:00, pacientii care au probleme medicale minore, sa se adreseze centrelor de permanent din municipiu si din judet.

Masura vine dupa recent s-a stabilit ca pacientii non-COVID-19, care nu prezinta o urgenta medicala imediata, sa fie redirectionati catre spitale din judet, in loc de Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Arad.

”Noi avem 18 centre de permanenta, cu medici de familie, care sunt functionale, pe teritoriul judetului Arad. Pentru cazurile usoare, le recomand cetatenilor sa  apeleze cu incredere la medicii de familie din centrele de permanenta”, a declarat Horea Timis, directorul Directiei de Sanatate Publica Arad.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Arad | Pacientii non-Covid, indrumati spre centrele de permanenta din judet.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema