Alti 12 pacienti cu COVID-19, aflati in stare grava, vor fi transferati in Ungaria

By Televiziunea-Medicala.ro

In cursul zilei de astazi, alti 12 pacienti care au nevoie ne ingrijire intensiva vor fi transferati in Ungaria. Cinci dintre acestia vor fi tratati la Debrecen, iar sapte la Szeged. Joi, primii zece romani bolnavi de COVID-19 au ajuns in tara vecina.

”In cursul zilei de astazi, 15 octombrie 2021, vor fi transferati un numar de 12 pacienti infectati cu SARS-Cov-2, aflati in stare critica.

Este vorba despre 5 pacienti intubati care vor fi transferati in centrul universitar din Debrecen si 7 pacienti (2 intubati si 5 cu necesar de oxigen) care vor fi transferati in centrul universitar din Szeged.

Toti pacientii se afla in stare stabila, sunt transportabili si sunt internati in unitatile de primiri urgente ale unor spitale din Bucuresti si din tara.

Reamintim ca, Romania a inceput saptamana trecuta discutiile cu autoritatile din Ungaria in vederea transferarii mai multor pacienti Covid grav in tara vecina pentru tratament”, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Miercuri, Ungaria a anuntat ca va prelua 50 de pacienti care necesita spitalizare la ATI, dupa ce tara noastra a solicitat ajutor prin Mecanismul european de Protectie Civila.

In Romania, toate paturile ATI destinate pacientilor cu COVID-19, fara alte afectiuni, sunt ocupate. Aceste sectii sunt tratate acum 1.729 de persoane, dintre care 38 sunt minori.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: Alti 12 pacienti cu COVID-19, aflati in stare grava, vor fi transferati in Ungaria.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema