A luat timp de un an paracetamol si algocalmin ca sa previna intectia cu noul coronavirus, iar acum e internat in stare grava

By Televiziunea-Medicala.ro

Un barbat de 55 de ani din judetul Neamt a ajuns in stare grava la spital, dupa ce a luat timp de aproximativ un an paracetamol si algocalmin, ca sa previna infectia cu SARS-CoV-2.

Pacientul a fost diagnosticat cu insuficienta renala acuta grava. Barbatul risca sa nu isi mai poata recupera complet functia renala.

“Relativ neobisnuit este motivul pentru care a luat aceste medicamente, scopul fiind de a preveni infectia cu virusul SARS-CoV-2. In momentul in care se simtea rau, in loc sa opreasca aceste medicamente, a luat si mai multe. Daca initial a inceput cu un comprimat, dupa aceasta a crescut doza pana cand starea generala s-a agravat. Initial a fost directionat la spitalul din Piatra Neamt fiind din judetul Neamt, iar ulterior transferat la noi in spital. Din pacate, acest comportament, aceasta automedicatie a dus la insuficienta renala grava si sunt putine sanse ca pacientul sa poata recupera complet functia renala. Speram ca va reusi sa recupereze functia rinichilor, dar exista sanse ca pe termen scurt sa fie nevoie de dializa”, a declarat Ionut Nistor, purtator de cuvant al Spitalului Clinic “Dr. C. I. Parhon” Iasi.

Pacientul ramane sub supravegherea medicilor de pe Sectia de Nefrologie. Doctorii spera ca starea de sanatate a barbatului sa se amelioreze acum, odata cu intreruperea medicatiei pe care a luat-o dupa ureche.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: A luat timp de un an paracetamol si algocalmin ca sa previna intectia cu noul coronavirus, iar acum e internat in stare grava.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema