93% din apa imbuteliata contine urme de plastic

By Televiziunea-Medicala.ro

Un studiu recent a dezvaluit ca 93% din apa imbuteliata contine particule de plastic. Din 250 de esantione verificate de Universitatea de stat din New York, 93% contineau urme de plastic. In cadrul studiului au fost verificate cele mai cunoscute marci internationale comercializate in noua dintre cele mai populate tari.

Fiecare litru contine, in medie, aproximativ 10 particule de plastic, de grosimea unui fir de par. Se banuieste ca aceste bucati de plastic provin din capac, in momentul in care este desfacut.
Nu se stie inca ce impact au particulele de plastic asupra sanatatii, dar acest studiu reprezinta un punct de plecare catre cercetari in aceasta directie.

OMS va demara cercetari privind riscurile din apa imbuteliata

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat ca va demara cercetari privind potentialele riscuri ale plasticului din apa imbuteliata. In studiul Universitatii din New York au fost analizate 259 de sticle de din 9 tari (SUA, China, Brazilia, India, Mexic, Indonezia, Liban, Kenya si Thailanda) si au fost incluse in cercetare 11 branduri care vand apa imbuteliata. Dintre cele 259 de sticle analizate, doar 17 nu contineau particule de plastic.

Oamenii de stiinta au concluzionat ca apa imbuteliata contine o cantitate de plastic de cel putin doua ori mai mare decat cea de la robinet. Cel mai intalnit tip de plastic din sticlele cu apa este polipropenul, folosit in fabricarea capacului.

Printre brandurile testate de studiu se numara Aqua (imbuteliata de Danone), Aquafina (PepsiCo), Bisleri (Bisleri International), Dasani (Coca-Cola), Epura (PepsiCo), Evian (Danone), erolsteiner (Gerolsteiner Brunnen), Minalba (Grupo Edson Queiroz), Nestlé Pure Life (Nestlé), San Pellegrino (Nestlé) si Wahaha (Hangzhou Wahaha Group).

sursa

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: 93% din apa imbuteliata contine urme de plastic.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema