76% dintre cazurile de coronavirus de saptamana trecuta, si 92% dintre decese, au fost la persoane nevaccinate

By Televiziunea-Medicala.ro

Potrivit raportului saptamanal al Institutului National de Statistica, 75.8% din cazurile confirmate au fost inregistrate la persoane nevaccinate. De asemenea, 91.5% din decesele inregistrate au fost la persoane nevaccinate.

Datele INS mai arata ca in saptamana 13-19 septembrie, 35.5% din totalul cazurilor s-au inregistrat in Bucuresti, Timis, Cluj, Ilfov si Iasi. Din totalul deceselor, 28% s-au inregistrat in Suceava, Bistrita, Bucuresti, Maramures si Botosani.

Cele mai multe teste, de la inceputul pandemiei

In saptamana 13-19 septembrie au fost efectuate cele mai multe teste (PCR si rapide antigen) de la inceputul pandemiei pana acum.

Acelasi raport mai arata ca, de la inceputul pandemiei, 1 din 77 din totalul cazurilor a fost inregistrat la personal medical. Din totalul deceselor, 85.9% au fost la persoane peste 60 ani. Mai bine de jumatate dintre persoanele care si-au pierdut viata in lupta cu boala, adica 57.4%, au fost barbati.

Potrivit INS, 94.5% din persoanele decedate aveau cel putin o comorbiditate asociata.

Acest post este al Televiziunii Medicale. Cititi articolul aici: 76% dintre cazurile de coronavirus de saptamana trecuta, si 92% dintre decese, au fost la persoane nevaccinate.

Continuare...

Articole pe aceiasi tema